Чому не потрібно воскувати дубову бочку?

Дубові бочки вже століттями використовуються для витримки та зберігання алкогольних напоїв. Натуральні властивості дуба надають напоям особливий аромат, смак і характер, що робить цей матеріал незамінним у виноробстві, пивоварінні та виробництві міцних спиртних напоїв. Однак у процесі догляду за дубовими бочками виникає питання: чи потрібно їх воскувати?

У цій статті розглянемо, чому воскування дубової бочки є непотрібним, а часом навіть шкідливим.

1. Природні властивості дуба

Дуб – це унікальний матеріал, здатний дихати, завдяки своїй пористій структурі. Це дозволяє рідині у бочці взаємодіяти з киснем, що сприяє процесу витримки. Восковий шар, нанесений на бочку, може блокувати цю природну циркуляцію повітря. В результаті напій не отримує необхідного доступу до кисню, що негативно позначається на його дозріванні та смакових якостях.

2. Погіршення процесу бродіння

Якщо дубову бочку використовують для ферментації (наприклад, вина чи пива), воскування може негативно вплинути на цей процес. Ферментація вимагає постійної мікроциркуляції повітря через пори деревини. Віск створює герметичний бар’єр, що може призвести до нестабільного бродіння або зупинки процесу на ранніх стадіях.

3. Зменшення терміну служби бочки

Восковий шар не тільки заважає процесам дозрівання напою, але й може пошкодити саму бочку. Деревина дуба повинна зберігати певний рівень вологості для того, щоб не пересихати і не тріскатися. Воскове покриття затримує вологу, що може призвести до утворення плісняви на поверхні бочки або до надмірного висихання деревини, якщо волога всередині заблокована.

4. Альтернативи воскуванню

Якщо ви турбуєтеся про захист своєї дубової бочки, краще розглянути інші варіанти. Регулярне миття бочки після використання та підтримання правильної вологості всередині дозволять зберегти її у відмінному стані. Крім того, якщо бочка трохи протікає на стиках, можна використовувати натуральні методи, такі як запарювання гарячою водою або замочування, щоб розширити деревину і закрити дрібні щілини.

5. Користь від натурального старіння

З часом дубова бочка природно набуває свого особливого вигляду і властивостей. Під час використання на її поверхні можуть з’являтися патина та невеликі тріщини, які є ознаками природного старіння деревини. Воскове покриття блокує цей процес, роблячи бочку менш автентичною і зменшуючи її цінність як традиційного інструмента для витримки напоїв.

Висновок

Воскувати дубову бочку немає сенсу, оскільки це суперечить її природним властивостям і негативно впливає на якість напоїв. Краще підтримувати деревину в належному стані природними методами, зберігаючи можливість деревини “дихати” і забезпечувати оптимальні умови для витримки та бродіння. Обираючи натуральний догляд за дубовою бочкою, ви не лише збережете її довговічність, а й забезпечите ваш напій унікальними смаковими якостями.

Для отримання додаткової інформації та придбання дубових бочок, відвідайте наш сайт: https://dobrabochka.in.ua/

Купити дубові бочки для алкоголю від виробника «DobraBochka»

Купити дубові бочки для алкоголю від виробника «DobraBochka»

На сьогоднішній день існує безліч альтернатив бочкам з пластику чи скла, де можна зберігати алкоголь. Але, традиційно, протягом багатьох століть люди використовували бочки з дерева, найчастіше з дубу. 

Чому дубові бочки такі популярні? Причина в гарному впливі природнього матеріалу на внутрішній вміст бочки. Справжні поціновувачі вишуканих смаків та ароматів – 100% обирають купити дубові бочки для алкоголю.

Дубові бочки магічним чином впливають на будь-який алкоголь, який в них заливають. Вони насичують його кольором, ароматом і цілим букетом смакових якостей.

Якщо Ви ретельно підходите до вибору і бажаєте купити дубові бочки для алкоголю, які зроблені з якісного матеріалу з дотриманням всіх технологічних норм, зверніть увагу на продукцію нашої бондарної майстерні. З продукцією Ви можете ознайомитися в розділі «Для напоїв».

Дубові бочки для віскі

Без дубової бочки не відбувається правильний процес дозрівання віскі. Найважливішим фактором у приготуванні віскі є взаємозв’язок  дубової деревини з напоєм. Вся справа в тому, що в дубі присутні хімічні речовини, які пом’якшують віскі, надають благородний янтарний відтінок, роблять цей напій гармонійним за смаком та ароматом.

Купити дубову бочку для віскі в наш час можуть всі бажаючі. Якісний дубовий виріб від наших майстрів допоможе Вам і в домашніх умовах приготувати ексклюзивний віскі.

Дубові бочки для вина

Шанувальники вин як ніхто знають, що гарне вино завжди підкорює своїми насиченими ароматами та багатогранним смаком.  Але таких якостей вино може набути тільки при особливому зберіганні. Бочки дубові для вина забезпечують ідеальні умови: захищають від різких температурних перепадів та негативного впливу світла, через мікроскопічні пори деревини насичують вино киснем.

Для Ваших приватних домашній винокурень, ми пропонуємо Вам купити дубові бочки для вина у розділі «Для напоїв». І Ваш напій буде неперевершеним!

Дубові бочки для самогону

Той, хто займається вдома  самогоноварінням, може використовувати дубову бочку для зберігання та покращення свого напою. Дуб має «дихаючу» структуру деревини і, за рахунок цього, має здатність забирати різкий та виражений спиртовий смак.Дубова бочка взаємодіє із зовнішнім середовищем і відбувається процес насичення самогону киснем, що додатково надає йому м’який та гармонійний смак, і янтарний колір, відповідно. Купити дубові бочки для самогону і стати хорошим майстром по виробництву унікального алкогольного продукту, можуть абсолютно всі!

Дубові бочки для коньяку

Справжнім коньяк може вважатися лише тоді,  коли він пройшов процес дозрівання в дубовій бочці у відповідних умовах. Дубові бочки для коньяку надають коньячному спирту благородну терпкість, вишукану структуру і багатство смаку. З дубовою бочкою коньяк стає істинним напоєм вельмож! Якщо Ви дійсно шанувальник міцних вишуканих напоїв, то Вам варто купити дубову бочку для коньяку.

Дубові бочки для коньяку

Дубові бочки для коньяку

Коньяк – це міцний алкогольний напій, який виготовляється з коньячного спирту, отриманого шляхом перегонки білих вин. Вміст алкоголю складає близько 40-55%. Коньяк має м’який гармонійний смак з ванільно-горіховими відтінками та неповторний аромат.

Найважливішим етапом у процесі виготовлення коньяку є витримка цього напою в дубових бочках. Саме, за рахунок особливого складу деревини, дуб насичує напій характерним янтарним кольором та ароматом.

Важливо те, що саме після витримки в дубовій бочці, коньячний спирт перетворюється в коньяк. Якісний коньяк ніколи не буде містити ароматизаторів та консервантів. Тобто витримка в дубовій бочці для коньяку є тим самим важливим фактором, від якого залежить ступінь якості напою та ціна в подальшому.

Пропонуємо Вам купити дубові бочки для коньяку різних літражів, виготовлених без використання клею та інших хімічних речовин. Це надасть можливість виготовити власний унікальний напій вищого ступеню якості прямо у Вас вдома.

Наше виробництво «DobraBochka» займається виготовленням дубових бочок з якісного, відбірного та екологічно чистого дубу. Доказом цього є наявність у нас сертифікатів відповідності для дубових бочок.  

Ціни на дубові бочки для коньяку вказані в розділі «Для напоїв».

Наші бочки вірно служать своїм власникам вже чимало років. Тому, якщо Ви вирішили у якості подарунку собі, або комусь із близьких, купити справжню дубову бочку для коньяку, звертайтеся за вказаними номерами на сайті, або лишайте замовлення в корзині, і Ви гарантовано отримаєте якісну дубову бочку.

Пам’ятайте! Бочки дубові для коньяку компанії «ДобраБочка» – лише для справжніх поціновувачів елітних напоїв та якісних виробів!

Купити дубову бочку. Особливості вибору.

Настав момент, коли Ви вирішили для себе купити дубову бочку. З якими ж особливостями Вам варто ознайомитися?

Перша особливість – це вибір правильно підготовленої деревини. Дубові бочки мають бути виготовленні тільки з дуба, який в процесі підготовки клепки, розколюється, а не розпилюється. Таким чином, волокна розташовуються вздовж напою, а не поперек. Тим самим не буде в подальшому протікання по всій довжині дубової бочки. Клепка зберігає свою цілісність.

Друга особливість – сушка деревини. Клепки для виготовлення дубової бочки мають сушитися в природніх умовах не менше 2-х років.

Третя особливість – вибір ступеню обпалу. В залежності від алкогольного напою, який буде заливатися в дубову бочку, Ви можете вибрати слабкий (для легких вин), середній (для коньяку, терпких вин), або сильний обпал (віскі, бурбон).

Четверта особливість – вибір обручів, якими скріплюється дубова бочка. Зазвичай, найпрактичніше – це нержавіюча сталь.

Ознайомившись з особливостями вибору, Ви можете купити дубову бочку у розділі «Для напоїв». Також обрати самостійно потрібний Вам ступінь обпалу. І додати до Вашого виробу унікальне лазерне гравіювання на дубовій бочці.